Clubinfo

De Midweek Specials is een Merksplasse wielerclub, gestart in 2000 nadat vier voetbalveteranen hadden besloten om een ritje met de koersfiets te maken. Waar het idee gegroeid is, daar zijn we niet meer zeker van maar vermoedelijk werden de plannen gesmeed tijdens een eerder cafébezoek. Waar ontstaan immers de beste ideeën.

De club werd opgericht in 2000. Na een eerste vergadering kreeg de wielerclub de naam “Midweek Specials”. Als je weet dat we elke woensdagavond fietsen dan is de link met de naam snel gelegd. Dat we geen klein clubje meer zijn dat mag zeker gezegd worden! Ondertussen is het ledenaantal gestegen naar meer dan 100.

Het fietsseizoen loopt van april tot en met eind september. We starten nadat de klok op het zomeruur wordt gezet en we eindigen met de wekelijkse ritten net voor Merksplas kermis. Niet iedereen heeft hetzelfde niveau. Daarom ook dat we rijden in verschillende groepen. De dames hebben een aparte groep en bij de heren kan er gekozen worden uit drie snelheden. Uiteraard respecteren we de wegcode en veiligheid vinden we zeker even belangrijk als plezier maken en sporten.
Ook zaterdag en zondag kan er gefietst worden. Dit wordt wel niet door de club georganiseerd. Meestal spreken de leden dan onderling af om te gaan fietsen.

Onze vaste vertrekplaats is aan de voetbalvelden van Merksplas SK, ingang via de Wijntuinstraat. Het startuur is ofwel half zeven of zeven uur, afhankelijk van de maand. Na de rit drinken we meestal iets in ons clublokaal. In Café De Glenn kan het gezellig druk zijn als de Specials er binnen vallen.

Bestuur

Frank Quirynen (voorzitter)

Lucienne Van Akeren (secretaris)

Bart Peeraer

Hans Peeraer

Luc Martens

Peter Mertens

Belangrijke data 2024

Start seizoen

Woensdag 03/04/2024

Kempen Fietst

Woensdag 01/05/2024

Clubrit

Begin september (meer info volgt)

MTB Toertocht

Zaterdag 19/10/2024

Clubkwis

Info volgt

Kerstwandeling

Info volgt